«Είμαστε πανέτοιμοι να κυβερνήσουμε»

Χτίσαμε ένα σύγχρονο, υλοποιήσιμο, κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης και μπορούμε να δημιουργήσουμε ΕΛΠΙΔΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το σύνολο του κυπριακού λαού

Χρειαζόμαστε ισχυρή λαϊκή εντολή και καλούμε τον κυπριακό λαό να συμμετάσχει μαζικά στην εκλογική διαδικασία

Έτοιμος να ηγηθεί μιας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής, η οποία θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της χώρας, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια του τρίτου διακαναλικού debate με τους ανθυποψηφίους του.

«Μέσα από μια συλλογική προσπάθεια μπορούμε σαφώς καλύτερα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Προκλήσεις που δεν έχουν ούτε ιδεολογικό ούτε κομματικό χαρακτήρα»

 Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και με απόλυτο σεβασμό σους συνομιλητές του, παρέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις του στα ερωτήματα που του τέθηκαν, δήλωσε ότι σε συνέχεια του διαλόγου με την κοινωνία έχει καταρτίσει ένα σύγχρονο, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα διακυβέρνησης, με στόχο να δημιουργήσει ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του κυπριακού λαού:

«Είμαστε πανέτοιμοι, χρειαζόμαστε μια ισχυρή λαϊκή εντολή».

«Χτίσαμε ένα σύγχρονο, υλοποιήσιμο, κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης και μπορούμε να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του κυπριακού λαού. Ελπίδα και προοπτική χωρίς αποκλεισμούς. Ελπίδα και προοπτική μέσα από τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής».

Αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επανελαβέ ότι έχει ξεκάθαρο πλάνο για την επανέναρξη των συνομιλιών, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο πάντα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

«H αξιοπιστία σε διεθνές επίπεδο δεν κερδίζεται με το να λες “ναι” σε ό,τι σου λένε. Πρέπει να έχεις συγκεκριμένο πλάνο, συγκεκριμένο σχεδιασμό, τις σχέσεις και τις γνώσεις για να μπορείς να κερδίσεις για την πατρίδα σου. Και πρέπει να είσαι έτοιμος να τσαλακωθείς και να πεις και “όχι” και να μπορείς να χτίσεις συμμαχίες»

Κλείνοντας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις δεν έχουν ούτε ιδεολογικό ούτε κομματικό χαρακτήρα και κάλεσε τον κυπριακό λαό να συμμετάσχει μαζικά στην εκλογική διαδικασία:

«Με έναν ξεκάθαρο προγραμματισμό μπορούμε να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική χωρίς αποκλεισμούς»

 «Χρειαζόμαστε ισχυρή λαϊκή εντολή και καλούμε τον κυπριακό λαό να συμμετάσχει μαζικά στην εκλογική διαδικασία. Η αποχή δεν θα προσφέρει λύσεις στα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο κυπριακός λαός».