Τη δημιουργία Κέντρου για τον Καρκίνο του Προστάτη στηρίζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Europa Uomo, Ανδρέα Μωυσέως.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Europa Uomo, Ανδρέα Μωυσέως.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Europa Uomo, Ανδρέα Μωυσέως.

Την εισήγηση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Europa Uomo για δημιουργία Κέντρου για τον καρκίνο του προστάτη στηρίζει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το κέντρο θα προσεγγίζει ολιστικά την πρόληψη, τη θεραπεία, καθώς επίσης και την ψυχολογική στήριξη των ασθενών.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε τα γραφεία του Europa Uomo για να ενημερωθεί και να στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει o οργανισμός για ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού σε σχέση με την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, μιας συχνής μορφής καρκίνου, της οποίας η εμφάνιση δυστυχώς αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η δημιουργία του Κέντρου «είναι μια πρόταση η οποία θα προστεθεί και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης το οποίο και θα δημοσιοποιηθεί; και είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια μπορεί να ενισχυθεί και από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε,» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι θερμά και να είστε σίγουροι ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί,» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Europa Uomo, Ανδρέας Μωυσέως, επέδωσε τον κ. Χριστοδουλίδη πιστοποιητικό και αναμνηστικό δώρο, για τη βοήθεια που προσέφερε κατά την περσινή ενημερωτική εκστρατεία του οργανισμού. «Είχαμε μια ανθρώπινη, θερμή συνάντηση. Ο χώρος μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε πιο ανθρώπινα. Αυτό είναι που επιδιώκουμε πάντοτε ως Europa Uomo, όλες οι προσεγγίσεις μας να έχουν πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο,» ανέφερε.

Λευκωσία
24 Μαΐου 2022