Τεράστια συμμετοχή στην Πανεπαρχιακή Συγκέντρωση Πάφου

Τεράστια ήταν η συμμετοχή των πολιτών, από όλους τους κομματικούς χώρους, στη χθεσινή Πανεπαρχιακή Συγκέντρωση του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην πλατεία της Γεροσκήπου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου, σε ένα τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η Γεροσκήπου είναι  η γενέτειρά του, ανέφερε πως «η μαζική παρουσία όλων, καταδεικνύει ότι η νίκη ξεκινά από την Πάφο», αλλά και ότι στέλλει τα μηνύματα εκεί που πρέπει να σταλθούν. 

Χαρακτηρίζοντας καθοριστικές τις προεδρικές εκλογές του 2023, καθώς τα δεδομένα ενώπιον όλων μας είναι διαφορετικά, τόνισε πως η χώρα μας δεν μπορεί να παραμένει στο χθες, συμπληρώνοντας πως στόχος του, είναι ένας και είναι ξεκάθαρος: «Να φτιάξουμε μια Κύπρο καλύτερη για τα παιδιά μας και να προσφέρουμε στον Κύπριο πολίτη ένα καλύτερο επίπεδο ζωής». 

Αναφερόμενος στο πολιτικό του πρόγραμμα, είπε ότι δεν σχεδιάστηκε μέσα σε κλειστά γραφεία, αλλά έξω στο φως, τονίζοντας ότι «είμαστε οι πρώτοι που δημόσια αρχίσαμε να παρουσιάζουμε το πολιτικό μας πρόγραμμα και ακόμα περιμένουμε τις προτάσεις κάποιων που έλεγαν ότι δεν έχουμε θέσεις».

Πιστεύει όπως είπε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η μεσαία τάξη, την οποία χαρακτήρισε τη ραχοκοκαλιά της Κυπριακής κοινωνίας, την οποία θέλει να ενισχύσει και να διευρύνει, χωρίς να υπόσχεται εύκολες λύσεις και μαγικές συνταγές, αλλά αντίθετα μέσα από διαλεκτικές προσεγγίσεις, με σύνθετες λύσεις όπως άλλωστε συμβαίνει στον σύγχρονο κόσμο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο τοξικό κλίμα της προεκλογικής περιόδου «που  δυστυχώς σκοπίμως, εργολαβικά και συντονισμένα καλλιεργούν κάποιοι για να αποπροσανατολίσουν, να διχάσουν τον λαό και να δημιουργήσουν πόλωση». Το βιώνει όπως είπε ο ίδιος και η οικογένεια του καθημερινά εδώ και καιρό μέσα από μια συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και συκοφάντησής του, ενώ προσφάτως το βιώνουν και στενοί του συνεργάτες.

Η πολιτική της κλειδαρότρυπας που ζούμε τις τελευταίες μέρες σημείωσε, υποβαθμίζει την πολιτική ζωή του τόπου μας και απειλεί τη Δημοκρατία, εκφράζοντας παράλληλα λύπη για όσους πλήττονται έστω έμμεσα από αυτή την ιστορία. «Έχει υποβαθμιστεί από κάποιους τόσο πολύ ο προεκλογικός αγώνας που δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει πλέον τι θα ψιθυρίσουν μεθοδικά και ενορχηστρωμένα, τι θα παρουσιάσουν αποσπασματικά και τι θα παραποιήσουν. Κάποιοι είναι ικανοί για όλα».

Σημείωσε ότι ποτέ στη ζωή του δεν έχει ισχυριστεί ότι δεν έκανε λάθη, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι κατάφερε να μείνει καθαρός, μακριά από τις όποιες καταχρήσεις της εξουσίας ή άλλες.

Αναφερόμενος στον ίδιο και στο επιτελείο του, τόνισε ότι «συνειδητά επιλέξαμε τον τρόπο αντίδρασής μας ώστε να μην συμβάλουμε στην πόλωση» εξηγώντας πως η επικέντρωση μας είναι στην επομένη των εκλογών και στη δουλειά που απαιτείται να γίνει συνολικά για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού.  

«Από τη διάσπαση, επιλέγουμε την ενότητα, από το μαύρο, επιλέγουμε το άσπρο, από το χθες, επιλέγουμε το αύριο» σημείωσε τονίζοντας πως στη Δημοκρατία τη λύση τη δίνει πάντα ο λαός.