Συνάντηση με την Γραμματεία της ΠΑΣΥΔΥ

Απαραίτητη η οριστική επίλυση του ζητήματος των εργαζομένων αορίστου χρόνου

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας  Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΑΣΥΔΥ. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέλυσε τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της διακυβέρνησής του σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, ενώ ο γενικός γραμματέας Στράτης Ματθαίου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑΣΥΔΥ παρουσίασαν τις θέσεις τους.

Διαπιστώθηκε κοινή αντίληψη για την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας και της ταχύτητας  της εξυπηρέτησης των πολιτών, για την ανάγκη επίλυσης του χρονίζοντος ζητήματος των εργαζομένων αορίστου χρόνου, για θέματα φορολογικής πολιτικής και για τα θέματα που αφορούν τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ανέλυσε τις προτάσεις του για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών μέσα από την ενίσχυση των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη καθώς και ότι παρουσίασε τις θέσεις του σχετικά με την αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος και τον φορολογικό μετασχηματισμό.

Αναφερόμενος στο θέμα των εργαζομένων αορίστου χρόνου, που επηρεάζει σημαντικά την ομαλή λειτουργία της Δημοσίας Υπηρεσίας, σημείωσε ότι πρέπει να επιλυθεί οριστικά το συντομότερο.

«Συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγιση της ΠΑΣΥΔΥ σε σχέση με την επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων αορίστου χρόνου και με την πρότασή της όπως έχει αναπτυχθεί και θα υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Εφόσον αυτή είναι συνταγματικά συμβατή και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους, θα είναι από τις πρώτες ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε, εφόσον ο κυπριακός λαός μας τιμήσει με την ψήφο του» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι αυτός ο διάλογος θα πρέπει να συνεχιστεί, «αφού μια ισχυρή οικονομία  προϋποθέτει μια ισχυρή και αποτελεσματική Δημόσια Υπηρεσία. Έχουμε κοινούς στόχους και κοινές επιδιώξεις, έτσι ώστε η χώρα μας να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει ενώπιον της και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της».

Από την πλευρά του, ο κ. Ματθαίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο της συζήτησης και για τη συναντίληψη που διαπιστώθηκε σε διάφορα ζητήματα, με σημαντικότερο το θέμα των εργαζομένων αορίστου χρόνου, σύμφωνα με την προσέγγιση της ΠΑΣΥΔΥ.

Λευκωσία,

8 Δεκεμβρίου 2022