Συνάντηση φίλων και υποστηρικτών Νίκου Χριστοδουλίδη στην Πάφο

«Πορευόμαστε μακριά από τακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος»

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά και ελεύθερα, ασκώντας με θάρρος το δικαίωμα του εκλέγειν, όπως αρμόζει σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο, ενεργό πολίτη.

Μιλώντας σε μαζική εκδήλωση φίλων και υποστηρικτών στην Πάφο τη Δευτέρα το βράδυ, και απευθυνόμενος στο σύνολο του κυπριακού λαού ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι επικεντρωνόμαστε στον πολίτη, στην κοινωνία, στον κυπριακό λαό στο σύνολό του.

«Αυτό που ενδιαφέρει όλους μας είναι η ευημερία του λαού, το μέλλον των παιδιών μας, το πώς αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια, η ποιότητα της προσφερόμενης παιδείας και υγείας, να γίνουν τομές και μεταρρυθμίσεις, να αντιμετωπιστεί ολιστικά η διαφθορά, η αναξιοκρατία, οι ανισότητες, να δημιουργηθούν καλύτερες προοπτικές εργασίας και η απλοποίηση των διαδικασιών ώστε ο πολίτης να μην καταφεύγει σε αχρείαστες διαμεσολαβήσεις, να τύχουν στήριξης και να βοηθηθούν οι νέες οικογένειες και να αντιμετωπιστεί ολιστικά το μεταναστευτικό». Υπογράμμισε επίσης ότι στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος και να διορθώσουμε τα κακώς έχοντα που διαχρονικά αποτελούν τροχοπέδη στην ευημερία των πολλών, δεν αποκλείουμε κανέναν. Τόνισε, ωστόσο ότι «δεν μπαίνουμε σε συνδιαλλαγές και μεθόδους άλλων εποχών. Όσοι θα εργαστούν και θα συνενώσουν δυνάμεις μαζί μας, θα το κάνουν για να προσφέρουν μια Κύπρο καλύτερη και δικαιότερη για μας και τα παιδιά μας».

Ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε ακόμα μια φορά ξεκάθαρο ότι θα πορευτεί μακριά από τις όποιες τακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος, τις όποιες προσεγγίσεις του χθες και με απόλυτο σεβασμό στις τυχόν διαφορετικές μας αφετηρίες, «γιατί μας ενώνει το κοινό μας όραμα για το μέλλον. Μας ενώνει η αγάπη για την πατρίδα μας, η κοινή μας πεποίθηση για την ανάγκη ανανέωσης, για ένα καλύτερο αύριο, για μια πιο ευαίσθητη κοινωνικά ελεύθερη οικονομία, για ένα κράτος που θα δώσει έμφαση και θα εκσυγχρονίσει τομείς όπως η εργασία, η παιδεία και η υγεία και θα οδηγήσει την Κύπρο μας με εμπιστοσύνη, με ασφάλεια, με αυτοπεποίθηση και περηφάνια στη νέα εποχή».

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή, είμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα πολεμική, μια προσπάθεια αποδόμησης, εκφοβισμών και άλλων προσεγγίσεων, που ξεφεύγουν από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο «τακτικές και προσεγγίσεις άλλων δεκαετιών, άλλων εποχών, άλλων πολιτευμάτων, που αποδεικνύουν την απόσταση και το χάσμα από την κοινωνία των πολιτών, από τα ήθη της σημερινής εποχής, από τους προβληματισμούς των συμπολιτών μας» και υπογράμμισε ότι «δεν θα ακολουθήσουμε. Δεν θα παρασυρθούμε. Εμείς πορευόμαστε διαφορετικά… Δεν θα σας μιλήσω και δεν θα χαρακτηρίσω κανένα ανθυποψήφιό μου ως Απολιτίκ ή κενό περιεχομένου. Σέβομαι πάνω από όλα τον Κυπριακό λαό και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του».

Τόνισε επίσης ότι «εμείς πορευόμαστε διαφορετικά, πορευόμαστε μαζί, προτάσσοντας το κοινό μας όραμα για την Κύπρο που θέλουμε, καλώντας όλους να συμμετέχουν ενεργά και ελεύθερα στην προεκλογική εκστρατεία, ασκώντας με θάρρος το δικαίωμα του εκλέγειν όπως αρμόζει σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο, ενεργό πολίτη. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στην πατρίδα μας».

Λευκωσία
20 Ιουνίου 2022