Πρώτη μέρα επαφών στην Αθήνα

Στην Αθήνα για επαφές βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συναντήσεις του κ. Χριστοδουλίδη ξεκίνησαν το πρωί με συνάντηση με την Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας υπό τον πρόεδρό της Λοΐζο Λοΐζου, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παροικία, τους πρόσφυγες που διαμένουν στην Ελλάδα, το Κυπριακό, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την επανασύνδεση των Κυπρίων του εξωτερικού με την πατρίδα.

Κατά την τριήμερη παραμονή του στην Αθήνα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, καθώς και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε Ελλαδικά ΜΜΕ, ενώ θα παραστεί και θα μιλήσει σε συγκέντρωση Κυπρίων που διαμένουν στην Αθήνα.