Πρόταση για κοινή εκστρατεία όλων των υποψηφίων για εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους

Πρόταση για κοινή εκστρατεία όλων των υποψηφίων για εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους έστειλε το επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η πρόταση στάλθηκε δια επιστολής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι η εγγραφή νέων ψηφοφόρων η οποία θα συμβάλει στη μείωση της αποχής, αλλά και στην ενεργότερη εμπλοκή των νέων στα κοινά αποτελεί σημαντικό ζήτημα.

«Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μειώσουμε το ποσοστό της αποχής και οι επικείμενες προεδρικές εκλογές προσφέρονται για ανάληψη πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, καλώντας και τα άλλα επιτελεία να καταβληθεί μια συλλογική προσπάθεια για κοινή εκστρατεία των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας προς ενημέρωση των νέων, και προτροπή τους για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.

«Απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για εγγραφή νέων ψηφοφόρων που είναι η 27η Δεκεμβρίου 2022», αναφέρει η επιστολή, η οποία καταλήγει με την ελπίδα για θετική ανταπόκριση ώστε να ακολουθήσει κοινή σύσκεψη των επιτελείων που θα διευθετήσει τις περαιτέρω διαδικασίες.