Περιφερειακή συγκέντρωση στον Ύψωνα

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενεργή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σπάσει το αδιέξοδο και να εξευρεθεί λύση του κυπριακού  και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στην οικονομία μερικοί από τους σημαντικούς άξονες της διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη.

Τους άξονες του προγράμματος διακυβέρνησης του ανέπτυξε χθες βραδύ στο Ύψωνα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο δημοτικό θέατρο του Ύψωνα , ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι αν ο λαός τον εκλέξει στο ύπατο αξίωμα της χωράς θα σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας .

«Είναι ανάγκη της κοινωνίας που προέκυψε από τον διάλογο που είχαμε με τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας , ευρείας αποδοχής», είπε. Και συμπλήρωσε πως «τα καθημερινά και δύσκολα προβλήματα των πολιτών, δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε κομματική προέλευση».

Αναφορικά με το εθνικό μας πρόβλημα, το Κυπριακό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά τα τετελεσμένα που προσπαθεί να επιβάλει η Τουρκιά στην περιοχή. Εξήγησε ωστόσο ότι θα καταβάλει ειλικρινείς και εντατικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου, επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του κυπριακού με την ενεργό εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια προσωπικότητας διορισμένης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο .

Για την οικονομία, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας , αφού ανέπτυξε πτυχές το προγράμματος του για  αντιμετώπιση των συνεπειών του πληθωρισμού και την άνοδο των ενοικίων με συγκεκριμένες πολίτικες και δράσεις , εξήγησε πως θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και σταθερότητα της οικονομίας μας μέσω της στήριξης του πρωτογενούς τομέα, της διεύρυνσης της οικονομίας, αλλά  και της διασύνδεσης της παιδείας με τις ανάγκες της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Σώτος Βασιλείου , αντιπρόεδρος της φοιτητικής παράταξης Πρωτοπορία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην  υποψηφιότητα του ανεξάρτητου υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη, καθώς και ο κ. Ανθούλης Ιωάννου εκ μέρους των εθελοντών του επιτελείου Νίκου Χριστοδουλίδη στον Ύψωνα.

Λευκωσία,
22 Νοεμβρίου 2022