Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στον Αγρό και το Φεστιβάλ Ρόδου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στον Αγρό.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στον Αγρό.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στον Αγρό.

Την κοινότητα Αγρού στη Λεμεσό και το Φεστιβάλ Ρόδου επισκέφθηκε την Κυριακή, 22 Μαΐου 2022, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κοινότητα, όπως επίσης την σημασία του πρωτογενούς τομέα, τόσο για την οικονομία της χώρας μας, όσο και για την κοινωνική συνοχή της υπαίθρου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης σε σχέση με την υποψηφιότητά του ότι «Η προσπάθειά μας δεν ακολουθεί την πεπατημένη, αλλά έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία των πολιτών, σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα συμμετοχικής δημοκρατίας», προσθέτοντας πως «είναι γι’ αυτόν τον λόγο γίνεται αυτή η άνευ προηγουμένου κριτική, η οποία ξεφεύγει σε πολλές των περιπτώσεων, αφού χρησιμοποιείται και υβριστικός λόγος». Τόνισε παράλληλα, ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν θα ακολουθήσουν την ίδια οδό. «Αυτό είναι το μήνυμα στις χιλιάδες του κόσμου που μας στηρίζουν και εργάζονται συλλογικά για αυτή την προσπάθεια. Εμείς θα συνεχίσουμε τον διάλογο με την κοινωνία» είπε.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της προσφοράς του αγροτικού τομέα, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η αγροτεχνολογία, τα ευρωπαϊκά κονδύλια και άλλα εργαλεία, τα οποία θα ενισχύσουν την προσπάθεια και θα αντιμετωπίσουν παράλληλα τις συνέπειες όπως προκύπτουν από την κρίση στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα της Ρωσικής εισβολής.

Θα πρέπει όπως είπε, «μέσα από ένα ξεκάθαρο πλάνο και προσανατολισμό να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας, ώστε να διευρύνουμε την ίδια στιγμή και την παραγωγική βάση της κυπριακής οικονομίας».

Λευκωσία
22 Μαΐου 2022