Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό


Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό (GOC) επισκέφθηκε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεναγήθηκε στο υπερσύγχρονο θεραπευτικό κέντρο από τον διευθυντή του Δρ Νίκο Ζάμπογλου και ενημερώθηκε από το επιστημονικό προσωπικό για τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο εντός του ΓεΣΥ, καθώς και για τους τρεις πυλώνες υπηρεσιών του, που αφορούν στις ιατρικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευση προσωπικού και στη συμμετοχή του στην έρευνα, ως Κέντρο Αριστείας.

Ξεναγήθηκε επίσης στις υπό διαμόρφωση νέες, πρωτοποριακές για τα δεδομένα της Κύπρου ιατρικές δομές, του τμήματος μεταμόσχευσης μυελού των οστών, καθώς και του τμήματος για τις εγκεφαλικές παθήσεις (Stroke Unit).

Το Κέντρο, το οποίο αριθμεί 346 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 283 είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είχε καθοριστική συμβολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Συνολικά 2037 ασθενείς, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να μεταβούν στο εξωτερικό λόγω των περιορισμών στη διακίνηση, έλαβαν την απαιτούμενη ιατρική περίθαλψη στο Κέντρο.

Κατά τη συνάντηση με το επιστημονικό προσωπικό, συζητήθηκαν οι προοπτικές του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, το οποίο συνεργάζεται με το European University ως πανεπιστημιακό νοσοκομείο, καθώς και η αξιοποίησή του ως κέντρο προσέλκυσης ασθενών από το εξωτερικό.

Λευκωσία
19 Ιουλίου 2022