Μήνυμα Νίκης για τον Νίκο Χριστοδουλίδη έστειλε η Λεμεσός

Σε μια ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα στο Μόντε Καπούτο ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης διαμήνυσε ότι είναι πανέτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου και να ηγηθεί μιας ισχυρής ομάδας που θα φέρει ελπίδα και προοπτική στο σύνολο του Κυπριακού λαού, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, χωρίς να έχει σημασία η όποια καταβολή μας ή το πού γεωγραφικά διαμένουμε.

Μιλώντας ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του κατά την τελική επαρχιακή συγκέντρωση στη Λεμεσό, ο κ. Χριστοδουλίδης κάλεσε όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές: «Σας ζητώ να μου δώσετε στις εκλογές του Φεβρουαρίου, ισχυρή λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση, ώστε να μπορέσουμε δυναμικά και με αποφασιστικότητα να διακυβερνήσουμε την Κύπρο του αύριο βάσει του σύγχρονου και ελπιδοφόρου προγράμματος που μαζί εκπονήσαμε», έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί, δηλαδή «να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του κυπριακού λαού, σε όλους εμάς και τα παιδιά μας, για να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία τούτου του τόπου».

Αναφερόμενος στην πρότασή του για Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής με τη συμμετοχή ικανών ανθρώπων από όλους τους χώρους, τόνισε ότι «η επομένη ημέρα των εκλογών πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και δυνατούς για το καλό της πατρίδας μας, και εμείς θα συνεργαστούμε και με αυτούς που δεν θα μας ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, είπε επίσης ότι τις τελευταίες μέρες «ζούμε στους ρυθμούς της παροχολογίας», τονίζοντας πως  «παρά την πρόκληση, παρά τις συμβουλές από κάποιους, ούτε τώρα θα παρασυρθούμε, ούτε τώρα θα ακολουθήσουμε τέτοιου είδους πρακτικές».

Δεν θα το κάνουμε, συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, «επειδή η ψήφος των πολιτών δεν εξαγοράζεται με προεκλογικές υποσχέσεις», σημειώνοντας με έμφαση ότι οι πολίτες «ξέρουν ποιος είναι ο καθένας και ξέρουν πάρα πολύ καλά ποιος είμαι εγώ, που απευθύνομαι σε εσάς για να οδηγήσουμε μαζί την χώρα μας σε μια νέα πολιτική εποχή».

Το πρόγραμμά μας, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης δεν αποτελείται από γενικόλογες μεγαλοστομίες. «Δεν επικαλείται μαγικά ραβδιά. Δεν θα με ακούσετε να μιλήσω απαξιωτικά για τους ανθυποψηφίους μου ή ωσάν να είμαι ο Μεσσίας. Το πρόγραμμά μας, για το οποίο είμαι περήφανος, έχει τύχει εκπόνησης, μετά από σοβαρή αξιολόγηση και επεξεργασία από ομάδες ειδικών».

Αναφερόμενος στη σημασία των εκλογών για το μέλλον του τόπου και του λαού, τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε την ιστορία μας και να αντλήσουμε μαθήματα από το παρελθόν μας. Να αναλογιστούμε ότι όταν δουλέψαμε και αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, τότε επιζήσαμε, και μεγαλουργήσαμε. Όταν όμως διχαστήκαμε, μόνο δεινά επακολούθησαν».

Ενώπιον του πλήθους των υποστηρικτών του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε επίσης ότι έχει την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα «και νιώθω ξεκάθαρα την ευθύνη της ισχυρής λαϊκής εντολής που σας ζήτω. Θέλω να είστε βέβαιοι ότι θα πράξω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δικαιώσω την απόφασή σας, να κάνετε μαζί μου την υπέρβαση σας, και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας. Να σας κάνω να νιώσετε δικαιωμένοι και περήφανοι για την επιλογή σας για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Λευκωσία,

21 Ιανουαρίου 2023