Μαζική συμμετοχή στην Πανεπαρχιακή Συγκέντρωση της Λεμεσού

Με τη μαζική συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η Πανεπαρχιακή Συγκέντρωση Λεμεσού του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στο θέατρο Μάριος Τόκας στα Κάτω Πολεμίδια.

Ο κ. Χριστοδουλίδης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων εξέφρασε τη χαρά του για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που εισπράττει από τον κόσμο, προσθέτοντας ότι εκτιμά τη βοήθεια και τη στήριξη που του δίνουν χιλιάδες πολίτες. «Και αυτή η μεγάλη, η πλατιά και η πολυσυλλεκτική υποστήριξη εντοπίζεται και καταγράφεται. Δίνει τα μηνύματα για τη νίκη που έρχεται, για τη νίκη που εσείς φέρνετε, για τη νίκη που θα πετύχουμε μαζί, όχι επειδή έχουμε πίσω μας τεράστιους μηχανισμούς και γεμάτα ταμεία, αλλά επειδή αφουγκραστήκαμε την κοινωνία, έχουμε όραμα, καταρτίσαμε σύγχρονο και ρεαλιστικό πρόγραμμα και έχουμε την ικανότητα και την αποφασιστικότητα για να κυβερνήσουμε για τους πολλούς με τον άνθρωπο πάντα στο επίκεντρο».

Σε σχέση με το προεκλογικό του πρόγραμμα σημείωσε τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα και ότι έχει ως βάση τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, τονίζοντας ότι πιστεύει στον πρωταγωνιστικό ρόλο της μεσαίας τάξης που είναι διαχρονικά η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας.

«Πιστεύω στην ενίσχυση και στη διεύρυνση της μεσαίας τάξης, ώστε να περιοριστούν οι κοινωνικές ανισότητες που ανατινάσσουν τη συνοχή της κοινωνίας μας. Ο σύγχρονος κόσμος, είναι πολύ περίπλοκος και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και μαγικές συνταγές. Δεν μπορούν να γίνουν θαύματα από μεσσίες. Αντίθετα, στον σύγχρονο κόσμο χρειάζονται διαλεκτικές προσεγγίσεις που οδηγούν σε σύνθετες λύσεις, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και χωρίς ακραίες πολιτικές».

Αναφερόμενος στην πολεμική που δέχεται, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε: «Όταν η ξεκίνησα αυτή την προσπάθεια γνώριζα ότι δεν θα είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα και ότι θα είχα να αντιμετωπίσω πολεμική ή ακόμα και κτυπήματα κάτω από τη μέση. Βιώνω καθημερινά μια οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησης και αποδόμησής μου με στόχο να πληγεί η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μου χωρίς όρια, χωρίς τον όποιο περιορισμό, εκτός του κάθε πλαισίου. Σας μιλώ ανθρώπινα και σας καλώ να μπείτε στη θέση μου. Πώς θα ένιωθε ο καθένας και η κάθε μία από εσάς με όλα αυτά που βιώνω καθημερινά; Και είμαι σίγουρος ότι αυτή η πολεμική, όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο, αφού η υποστήριξη προς την υποψηφιότητά μας όλο και αυξάνεται».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει και εκείνος τον ίδιο δρόμο, όμως προς σεβασμό προς την κυπριακή κοινωνία και προς την ανάγκη διαφύλαξης της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να πολιτεύεται με θέσεις, με προτάσεις, με πολιτικά επιχειρήματα και με σεβασμό απέναντι σε όλους.