Μαζική συμμετοχή για ισχυρή λαϊκή εντολή

Του Γιάννη Παναγιώτου

 Η διαδικασία της μετάβασης στη νέα πολιτική εποχή καταδεικνύει με γλαφυρό τρόπο της διαφορές του μέλλοντος με το παρελθόν και υπογραμμίζει τέσσερις χαρακτηριστικές προεκλογικές παθογένειες της παλιάς πολιτικής εποχής: την παρελθοντολογία, την λασπολογία, την κινδυνολογία και την παροχολογία. Οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά μέσα από την αποτύπωση της λαϊκής βούλησης στην καθημερινή δραστηριότητα και στις επιστημονικές μετρήσεις ότι είναι πολύ πιο μπροστά από τις πολιτικές ηγεσίες που καταφεύγουν σε ξεπερασμένες πρακτικές. Και η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί την φυσική επιλογή για την οριστική υπέρβαση των παθογενειών του παρελθόντος και την ομαλή μετάβαση στο μέλλον.

Η παρελθοντολογία ενεργοποιείται από εκείνους που δεν μπορούν να ενώσουν με προτάσεις για το μέλλον και καταφεύγουν στο παρελθόν για να διχάσουν τον κόσμο, όπως δυστυχώς συμβαίνει διαχρονικά σε προεκλογικές περιόδους.  Η λασπολογία ενεργοποιείται από εκείνους που δεν διαθέτουν το πολιτικό εκτόπισμα για να πείσουν ότι υπερέχουν και επιλέγουν να παραπλανήσουν για να μειώσουν τους άλλους, όπως επιδιώχθηκε εδώ και αρκετό καιρό. Η κινδυνολογία ενεργοποιείται από εκείνους που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ελπίδα και αισιοδοξία αλλά καλλιεργούν τον φόβο και την αγωνία για να τρομάξουν την κοινωνία, όπως συμβαίνει κατά το τελευταίο διάστημα.  Η παροχολογία ενεργοποιείται από εκείνους που δεν μπορούν να πείσουν με σοβαρές προτάσεις και με τεκμηριωμένα επιχειρήματα αλλά προσπαθούν με κάλπικες υποσχέσεις και με προσφορές σε χρήματα και παροχές να εξαγοράσουν τους πολίτες, με αποκορύφωμα τις προεκλογικές προτάσεις που δεν έχουν καμιά οικονομική λογική και καμιά κοινωνική στόχευση. Απέναντι σε αυτές τις παρωχημένες πρακτικές, ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραθέτει το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης που διαμόρφωσε μαζί με την κοινωνία και το Σχέδιο Δράσης που είναι έτοιμος να εφαρμόσει για τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του με συγκεκριμένους υλοποιήσιμους και μετρήσιμους στόχους που θα επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της χώρας και των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης διεκδικεί την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς να παρελθοντολογεί, χωρίς να λασπολογεί, χωρίς να κινδυνολογεί και χωρίς να παροχολογεί, κομίζοντας το νέο πολιτικό ύφος και το νέο πολιτικό ήθος που αρμόζουν στην νέα πολιτική εποχή. Οι πολίτες αγκαλιάζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη και αναγνωρίζουν ότι διαθέτει τα προσωπικά χαρακτηριστικά και τις πολιτικές προτάσεις που απαιτούνται στο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον και που χρειάζεται να διαθέτει ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι πανέτοιμος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, είναι αποφασισμένος να σχηματίσει μια κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής και είναι επικεντρωμένος στην επόμενη μέρα για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χρειάζεται ισχυρή λαϊκή εντολή για να οδηγήσει την χώρα σε μια νέα πολιτική εποχή και μέσα από την μαζική συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία της 5ης Φεβρουαρίου θα συντελεστεί η υπέρβαση των παθογενειών της παλιάς πολιτικής εποχής και θα ξεκινήσει η πορεία προς την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό, με κεντρικό σημείο αναφοράς την εθνική ενότητα που αποτελεί μια ιστορική αναγκαιότητα.