Γραπτή Δήλωση Νίκου Χριστοδουλίδη για την 48η επέτειο του Πραξικοπήματος

Φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και σε όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα, αποτίει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή την 48η επέτειο του πραξικοπήματος στην Κύπρο.

Ακολουθεί η γραπτή δήλωση του ανεξάρτητου υποψηφίου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη για την 48η επέτειο του Πραξικοπήματος:

«Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που προσέφερε στην Τουρκία την αφορμή που επιζητούσε για να εισβάλει στην Κύπρο. Τιμούμε την μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν και έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τη Νομιμότητα, την εκλελεγμένη και νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι αρχές και αξίες είναι μέσα από συνθήκες ενότητας και ομοψυχίας, με σεβασμό σε τυχόν διαφορετικές προσεγγίσεις, να εργαστούμε συλλογικά για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την απελευθέρωση της πατρίδας μας.»

Λευκωσία
15 Ιουλίου 2022