Επίσκεψη στο Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων στη Λευκωσία

Την ικανοποίηση του για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Υπηρεσία Ασθενοφόρων και το επίπεδο της τεχνολογικής υποδομής και της κατάρτισης του προσωπικού στην αντιμετώπιση περιστατικών στα οποία καλείται να ανταποκριθεί, στο πλαίσιο του ρόλου της στην προνοσοκομειακή φροντίδα για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, εξέφρασε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ριάνα Κωνσταντίνου για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας και τις αλλαγές που έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια, με την αύξηση των σταθμών σε όλη την χώρα, τη μετεκπαίδευση του εξειδικευμένου προσωπικού ακολουθώντας το Σκανδιναβικό μοντέλο, την επιχειρησιακή ετοιμότητα για τις ανταποκρίσεις τόσο στο έδαφος όσο και από αέρος και θαλάσσης σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες.

Κατά την επίσκεψη του ο κ. Χριστοδουλίδης συζήτησε επίσης για την αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης για την σύσταση Εθνικής Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και ακολούθως ξεναγήθηκε στο κέντρο κλήσεων και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και ανταπόκρισης της υπηρεσίας σε κάθε κλήση.

Λευκωσία,
20 Ιανουαρίου 2023