Επίσκεψη στο Κέντρο Αριστείας CYENS

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Είμαι περήφανος για το έργο που επιτελεί ερευνητικό κέντρο αριστείας CYENS, αυτή την Κύπρο θέλω να αναδείξω εάν εκλεγώ»

Επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο αριστείας CYENS πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου από τους επικεφαλής ερευνητές του, έχοντας την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στους τομείς της έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας των διαδραστικών μέσων, έξυπνων συστημάτων και αναδυόμενων τεχνολογιών.

Συνοδευόμενος και από τον δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε εκτενώς για την διεπιστημονική και εφαρμοσμένη πρωτοποριακή σε διεθνές επίπεδο έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων όπως της επιστήμης των υπολογιστών (ανθρώπινοι παράγοντες, πολυμέσα, τεχνητή νοημοσύνη, υπολογιστική απεικόνιση, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα) καθώς επίσης και στο σχεδιασμό της μηχανικής, της ψυχολογίας και της νευροεπιστήμης.

Το Κέντρο λειτουργεί με συγχρηματοδότηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ στεγάζεται σε κτήρια του Δήμου Λευκωσίας. Αποτελεί επίσης πόλο συνεργασίας με την Τ/Κ κοινότητα.

Το Κέντρο λειτουργεί με τη συνεργασία των τριών κρατικών Πανεπιστημίων, δηλαδή το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ εξασφάλισε περισσότερα από σαράντα έργα και βιομηχανικές συνεργασίες διεθνώς στην Ευρώπη αλλά και στην Κύπρο.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης ξεναγήθηκε και στους χώρους του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, που συστεγάζεται στο κέντρο αριστείας. Εκεί ενημερώθηκε αναλυτικά  για την πρωτοποριακή δραστηριότητα του οργανισμού που έβαλε την Κύπρο στον διεθνή χάρτη των χωρών με διαστημική τεχνολογία.

Με το πέρας της ξενάγησης, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε «περήφανος και εντυπωσιασμένος από την δουλειά στην πρωτοπόρο έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία που γίνεται στο κέντρο» και διαβεβαίωσε ότι «εάν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του θα ενισχύσει ακόμη περεταίρω το κέντρο και θα αναδείξει το έργο που επιτελεί».

Λευκωσία,
12 Ιανουαρίου 2023