Επίσκεψη στην περιοχή Τυλληρίας

Την περιοχή Τυλληρίας επισκέφθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του την Κυριακή 08 Ιανουαρίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με Κοινοτάρχες των κοινοτήτων, μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων και κατοίκους της περιοχής.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε για τις μεγάλες προκλήσεις που καλούνται οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής της Τυλληρίας να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους.  Οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την μεγάλη τους αγωνία για το μέλλον της περιοχής η οποία εδώ και δεκαετίες βρίσκεται σε δυσμένεια με εμφανείς τις αρνητικές συνέπειες, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την περιοχή.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέπτυξε το προεκλογικό πρόγραμμα διακυβέρνησής του, διατυπώνοντας την πρόθεσή του για την ουσιαστική στήριξη της περιοχής, μιας περιοχής που για λόγους Εθνικούς έχουμε ιστορική υποχρέωση να διαφυλάξουμε.  Η Τηλλυρία πρόσθεσε χρειάζεται να στηριχθεί έμπρακτα και ουσιαστικά από την πολιτεία μέσα από μια ειδική στρατηγική για την περιοχή λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους και επίσης των πολλαπλών προκλήσεων που να περιλαμβάνει στοχευμένα κίνητρα και πρόνοιες που θα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό αναζωογόνησης, διάσωσης και ανάπτυξης της περιοχής.  Μια στρατηγική που θα επιλαμβάνεται σφαιρικά τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής στους νευραλγικούς τομείς της Παιδείας, Υγείας, Στεγαστικού και Υπηρεσιών.

Δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του για ενίσχυση της περιοχής ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε την σημασία της βελτίωσης της οδικής σύνδεσης της περιοχής για να διευκολυνθεί η πρόσβαση από και προς αυτή ως ένα από τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης μελέτης, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υφιστάμενων Δημόσιων Συγκοινωνιών.  Η επαρκής στελέχωση του Ιατρικού κέντρου της περιοχής και του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη ούτως ώστε να λειτουργεί καθημερινά,  η παροχή ειδικών κινήτρων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της περιοχής και κίνητρα επανεγκατάστασης νέων της περιοχής είναι ορισμένα από τα μέτρα που οφείλουν να εντάσσονται στην Ενιαία Στρατηγική που πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Από τη δεκαετία του 1960 κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης η περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα δυσανάλογα με άλλες περιοχές της Κύπρου οδηγώντας την -δυστυχώς- σταδιακά σε μαρασμό.  Μια περιοχή με τέτοια απαράμιλλη φυσική ομορφιά έχει την προοπτική να αναπτυχθεί και να αποτελεί πόλο έλξης , φτάνει να επιδειχθεί η απαιτούμενη πολιτική βούληση και να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός που να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις της περιοχής.  Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε την προσήλωσή του στην ουσιαστική στήριξη της περιοχής ως μια από τις πρώτες του πολιτικές προτεραιότητες εάν ο λαός τον τιμήσει ως τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.