Επίσκεψη Νίκου Χριστοδουλίδη στο Σπίτι του Παιδιού

Επίσκεψη στο Σπίτι του Παιδιού πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον διευθυντή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Hope for Children, Joseph Borghese και άλλα μέλη της Οργάνωσης, καθώς και με την πρόεδρο του Συμβουλίου «Φωνή» Αναστασία Παπαδοπούλου.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε η αποστολή και το έργο του Hope for Children και συζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι χρειάζονται επιπλέον εφόδια τα οποία να συμβάλλουν στην προώθηση δράσεων που να αποσκοπούν στην καταπολέμηση όλων των μορφών βίας, αρχίζοντας από την εκπαίδευση σε νηπιακή ηλικία.
Περαιτέρω, σημαντική κρίνεται η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και γονέων, καθώς και η συμπερίληψη στα εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθήματος σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σπιτιού του Παιδιού και ενημερώθηκε για τις παιδοκεντρικές, διατμηματικές και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Λευκωσία
15 Ιουνίου 2022