Επίσκεψη Νίκου Χριστοδουλίδη στη θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη.

Με επίσκεψη στη θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη εγκαινίασε σήμερα το πρόγραμμα των επαφών του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, συνομίλησε με τη διεύθυνση και λειτουργούς της θεραπευτικής κοινότητας, αλλά και με φιλοξενούμενους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της θεραπείας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι επέλεξε συνειδητά η πρώτη του επίσκεψη μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του να είναι η θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη, καθώς όπως προκύπτει από τον μέχρι στιγμής διάλογό του με την κοινωνία των πολιτών, επικρατεί έντονη ανησυχία σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις εξαρτήσεις.

«Είμαι εντυπωσιασμένος με όσα είδα, με όλα αυτά που γίνονται. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με παιδιά που φιλοξενούνται στη θεραπευτική κοινότητα» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, συμπληρώνοντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό η πολιτεία να στηρίξει ακόμη περισσότερο αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες και πιο συγκεκριμένα τις προσπάθειες που καταβάλλει η κοινότητα, τόσο στο στάδιο της απεξάρτησης, όσο και στο σημαντικό στάδιο της επανένταξης.

Από την πλευρά της, η κλινική διευθύντρια της θεραπευτικής κοινότητας Αγία Σκέπη, Τίνα Παύλου, τόνισε την ανάγκη διαχρονικής στήριξης της κοινότητας. «Βλέπετε από πρώτο χέρι και ζωντανά τη δουλειά που γίνεται, τον αγώνα αυτών των ανθρώπων, γιατί είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός αγώνας και σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να τον κάνουμε τόσα χρόνια χωρίς στήριξη. Χρειαζόμαστε τη στήριξη διαχρονικά. Σας ευχαριστούμε και πάλι».

Απαντώντας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στην κοινότητα: «Θα ήθελα να κλείσω κρατώντας κάτι που θα πάρω μαζί μου μέσα από τη συζήτηση με τα παιδιά. Όπως πολύ χαρακτηριστικά μου ανέφερε ένας από αυτούς: “Ήμουν έξω στην κοινωνία, φώναζα και δεν με άκουγε κανείς. Είμαι στην Αγία Σκέπη, ψιθυρίζω και με ακούνε όλοι”. Νομίζω αυτό, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά που κάνετε».

Λευκωσία
20 Μαΐου 2022