Δήλωση στήριξης του καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής Δρ. Κύπρου Νικολαϊδη

Δήλωση στήριξης υπέρ του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη από τον διεθνούς φήμης, καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής του King’s College και του University College του Λονδίνου Δρ Κύπρο Νικολαϊδη:

 «Ζω στο Λονδίνο για περισσότερο από πενήντα χρόνια, αλλά η καρδιά και οι σκέψεις μου είναι βαθιά ριζωμένες στην Κύπρο. Συμπάσχω με τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που ζουν στην φτώχια, τους νέους που ξενιτεύονται να βρουν δουλειά και τα νέα ζευγάρια που ουδέποτε θα καταφέρουν να έχουν δικό τους σπίτι. Αγωνιώ επίσης για τις εξελίξεις στο κυπριακό και τις πιέσεις που δεχόμαστε για να δεχτούμε λύση συνομοσπονδίας κάτω από την τουρκική κηδεμονία και την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων. Μια λύση που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.

 Λόγω ακριβώς αυτής της έγνοιας και της βαθιάς αγάπης για την Κύπρο και τους ανθρώπους της θεώρησα καθήκον μου να πάρω ξεκάθαρη θέση σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές. Τάσσομαι ανεπιφύλακτα και υποστηρίζω σθεναρά τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Γνωρίζω τον Νίκο για 20 χρόνια. Τον ξεχώρισα από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα όταν ήταν Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο γιατί εργαζόταν με ζήλο για το καλό της πατρίδας μας και ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει κάθε Κύπριο της ομογένειας. Πάντοτε μελετημένος, σοβαρός, εργατικός και παρά τα προσόντα του, τις γνώσεις και την θέση που είχε διακρινόταν για το ήθος της μετριοφροσύνη και την εντιμότητα του.

 Στο πρόσωπο του Νίκου βλέπω ένα ηγέτη που θα πάρει το πηδάλιο του κράτους στα καθαρά του χέρια και θα χειριστεί με ικανότητα και αξιοπρέπεια το εθνικό μας θέμα. Δεν δειλιάζει μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα και έχει το σθένος να παλέψει για την δικαίωση των αγώνων του κυπριακού λαού. Στο πρόσωπο του Νίκου βλέπω επίσης ένα πολιτικό που θα κυβερνήσει το κράτος με καθαρότητα, διαφάνεια και αξιοσύνη, που δεν θα διαχωρίζει τους πολίτες ανάλογα με ιδεολογικές αποχρώσεις και κομματικά πατήματα, αλλά με γνώμονα τις ικανότητες, τις γνώσεις και τη διάθεση για γνήσια πατριωτική προσφορά.

Είτε λοιπόν ζούμε στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό ψηφίζουμε Νίκο Χριστοδουλίδη, τον άνθρωπο ηγέτη για τον οποίο θα αισθανόμαστε περήφανοι».

Λευκωσία,
30 Ιανουαρίου 2023