Δήλωση για τον Κρατικό προϋπολογισμό 2023

Δήλωση του Δρ. Χριστάκη Πατσαλίδη εκ μέρους του επιτελείου του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού

Χαιρετίζουμε  την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023. Έρχονται ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία και για αυτό θα πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να υλοποιηθούν πολιτικές που θα στηρίζουν τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και την οικονομία, ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει ξεκάθαρο σχέδιο από την πρώτη ημέρα για μια πιο ανθεκτική και ανταγωνιστική οικονομία, για αντιμετώπιση της ακρίβειας, για στηριξη των ευάλωτων ομάδων, στήριξη των επιχειρήσεων, για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, μετάβαση στην ψηφιακή εποχή τάχιστα και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς την αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Όλα αυτά απαιτούν συνεργασία, συνέργειες και ενότητα, την οποία ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα κάνει πράξη με την συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

Μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οικονομολόγος Δρ. Χριστάκης Πατσαλίδης, εκ μέρους του επιτελείου του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Χαιρετίζουμε την έγκριση του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023 από την Βουλή των Αντιπροσώπων, που είναι η σημαντικότερη νομοθετική πράξη του κοινοβουλίου. Οι δυνατότητες που παρέχει ο κρατικός προϋπολογισμός θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση των θετικών προοπτικών της κυπριακής οικονομίας και σε αυτές θα βασιστούν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής. Με την ενότητα της πολιτικής ηγεσίας και την συνεργασία μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας μπορούμε να ανταποκριθούμε συλλογικά στις προκλήσεις της χώρας και στις προσδοκίες της κοινωνίας».

Λευκωσία, 9 Δεκεμβρίου 2022