Δεύτερη μέρα περιοδείας σε κοινότητες της επαρχίας Πάφου

Τις κοινότητες Κάθηκα, Ίνεια και Δρούσεια επισκέφθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της περιοδείας του με λεωφορείο στην επαρχία Πάφου υπό τον τίτλο «Δύναμη σε Κίνηση».

Τον κ. Χριστοδουλίδη υποδέχθηκαν θερμά κάτοικοι των κοινοτήτων, Πρόεδροι και μέλη κοινοτικών συμβουλίων, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει παρουσιάζοντας τις προγραμματικές του θέσεις και προσεγγίσεις και συζητώντας μαζί τους για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Θέματα όπως η ενίσχυση της υπαίθρου, του πρωτογενούς τομέα, καθώς και η παροχή κινήτρων προς νέους ανθρώπους για να ζήσουν στις ορεινές περιοχές με παράλληλη ανάπτυξη δομών, αλλά και προοπτικών εργοδότησης είναι ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν την περιοχή.  Οι κάτοικοι της κοινότητας Κάθηκα έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί σε σχέση με τα αδιάθετα σταφύλια που δεν μπορούν να παραλάβουν οι οινοβιομηχανίες καθώς επίσης και τα διαχρονικά προβλήματα του τομέα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναγνώρισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί, σχετικά με την παραλαβή των σταφυλιών, χρήζουν άμεσης επίλυσης.  Ιδιαίτερα δε αν ληφθεί υπόψη ο κίνδυνος καταστροφής των αδιάθετων ποσοτήτων ενόψει των επικείμενων βροχών και κατά συνέπεια των οικονομικών προβλημάτων που θα προκληθούν για τους παραγωγούς.  Η πολιτεία πρόσθεσε, οφείλει να στηρίξει τους αμπελουργούς ούτως ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέπτυξε μεταξύ άλλων μερικές από τις προτάσεις του που αφορούν το στεγαστικό, την αντιμετώπιση της αστυφιλίας που πλήττει τις κοινότητες τις υπαίθρου,  την ενίσχυση των υπηρεσιών Υγείας με την παρουσία προσωπικών ιατρών στην ύπαιθρο, καθώς και την έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ταυτότητα των προϊόντων μας προωθώντας την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύεται από μέλη του επιτελείου του και δεκάδες εθελοντές, συνεχίζει την περιοδεία του σε κοινότητες της επαρχίας Πάφου.  Στις 16:30 θα βρίσκεται στο Νέο Χωριό, στις 17:30 στο Προδρόμι και στις 19:00 στην Πόλη Χρυσοχούς.

Η περιοδεία θα συνεχιστεί αύριο, Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην Πόλη Χρυσοχούς και Παναγιά.